2010-12-19 23:17:32• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap hétfői lapszámából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban

A Szamosba ugrott egy nő


Tegnap délután fél három után öt perccel Szatmárnémetiben a Golescu hídról a Szamosba vetette magát egy nő. A tűzoltóknak a sárga hídnál sikerült kihúzniuk a folyóból, a jeges vízben azonban - a minden valószínűség szerint öngyilkosságot elkövető személy - addigra meghalt. A tegnap esti lapzártáig személyazonosságára nem derült fény.

A '89-es forradalom hőseire emlékeznek


Az 1989 Decemberében Harcolók Ligájának Szatmár megyei szervezete, a Szatmár Megyei Prefektúra, a Szatmár Megyei Tanács, valamint több helyi önkormányzat közösen emlékezik meg a 21 évvel ezelőtti eseményekről. Tegnap koszorúkat helyeztek el a kisgércei, a kányaházi, a lázári és szárazberki temetőkben nyugvó hősök sírjánál. December 22-én 11 órától Szatmárnémetiben a Hősök Temetőjében, valamint a Magyar (Rodnei), illetve az Amaci úti temetőben helyezik el az emlékezés virágait. Ugyancsak szerdán, 13 órától ünnepséget tartanak a szatmárnémeti újfőtéren.

Együttműködés Péccsel

Ilyés Gyula polgármester Pécs város polgármestere, Páva Zsolt meghívásának eleget téve, december 16 és 17-e között a baranyai megyeszékhelyre, Európa egyik idei kulturális fővárosába látogat, ahol részt vesz a Kodály Zoltán Konferenciaközpont avatóünnepségén. A programban együttműködési lehetőségekről is tárgyal a két város polgármestere.

Százéves születésnapját ünnepelte Kreiter Mária

Egy valamikori népes sváb településen, Krasznasándorfaluban látta meg a napvilágot az ünnepelt Galiger Mária néven 1910. december 18-án. Tizennyolc évesen Kálmándra ment férjhez. Öten élnek még gyermekei közül, tíz unokája, tizenöt dédunokája és tizenegy ükunokája van. Szombat reggel Schlakter Ferenc polgármester és Sütő Imre alpolgármester a helyi önkormányzat nevében egy csokor virágot, egy díszoklevelet, valamint 500 lej pénzjutalmat adott át Kálmánd legidősebb lakosának.

Érmeket hoztak Szolnokról


Az elmúlt hét végén Szolnokon rendezték meg a Dr. Vitéz Szentistványi József Emlékversenyt, mely az Olimpici párbajtõr versenysorozat egy újabb állomása volt a különbözõ kategóriákban. A viadalon részt vettek a Szatmárnémeti Sportklub gyerekei is, és közülük ketten aranyéremmel térhettek  haza, Pallai Amarillisz és Oroian Alexandru is elsõ lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: